Ini 10 Tips Medical Card Terbaik Untuk Keluarga 2020…

Banyak faktor yg korang perlu ambil kira sebelum pilih medical card terbaik untuk famili pada tahun 2020. Medical card yang terbaik bagi banyak keuntungan kepada family korang dan korang tak payah pening kepala nak fikirkan…

 

1.Faedah – benda penting korang kena fikir semasa pilih medical card adalah faedah2 yang korang sefamily dapat.

Contohnya… kos perubatan, perkhidmatan perubatan, doktor pakar dan mesin2 yan tersedia sesuai dengan penyakit dialami…

 

2. Jaminan – setelah korang melanggan, pastikan ada sesuatu yang terikat dengan perjanjian yang korang buat.

Dengan adanya jaminan, korang sefamili rasa lebih selamat sepanjang pilih medical card tersebut.

 

3. Berbaloi – pastikan medical card yang korang pilih sesuai untuk family korang dalam setiap situasi yang dihadapi nanti.

Medical card yg korang pilih sefamily sesuai dengan keperluan korang tau supaya tuntutan mudah dilakukan kelak.

 

4. Perlindungan – Kat sini bermaksud semasa family korang ditimpa kecelakaan, korang tak perlu nak pening sangat sebab ada medical card yang beri perlindungan.

Korang tak perlu risau pasal kos berubat, duit, perkhidmatan dan lain2…

 

5. Sumbangan – Sumbangan yang diterima pemberian ikhlas ahli2 medical card kepada keluarga yang ditimpa musibah.

 

6. Mudah diproses – medical card terbaik mudahkan korang dalam proses tuntutan kos perkhidmatan, perubatan dan lain2…

Tidak ambil masa yang lama dan tidak sukarkan korang untuk tuntut perlindungan…

 

7. Takde had – haa… korang takde had untuk ambil berapa banyak untuk keluarga korang, macam korang makin bagi perlindungan untuk keluarga korang.

 

8. Tak membebankan – nak pilih medical card terbaik untuk keluarga, jadi korang kena pilih kos bayaran tak bebankan korang untuk bayar setiap bulan.

Medical card terbaik tak bebankan korang dengan kadar bayaran bulanan yg tinggi sampai kadang2 korang sesak duit nak buat bayaran…

 

9. Takde peruntukkan jumlah rawatan – korang jugak kena pandai pilih jumlah rawatan yang takde peruntukkan, dengan kata lain tak letak had harga bagi sesuatu penyakit.

medical card yang letak peruntukkan menyebabkan orang tidak memilih medical card tersebut…

 

10. Rawatan hospital luar dan dalam negara – kemalangan boleh terjadi bila2, tak kira tempat atau masa. Adanya medical card untuk family korang boleh buat persediaan awal2 ketika di luar dan dalam negara.

kita sendiri tak boleh jangka kemungkinan yg akan terjadi sekiranya babitkan famili kita, kan?…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *