Medical Card

Menarik Tentang Medical Card.

MEDICAL CARD ITU APA? Kad yg dikeluarkan oleh pihak takaful/insurans untuk dapatkan perkhidmatan perubatan di hospital2 yg telah ditetapkan pelan insurans korang.   KENAPA PILIH MEDICAL CARD? Tahu tak medical card dapat memberi perlindungan dalam bentuk kewangan dan perkhimatan perubatan kalau anda akan ada; penyakit kronik hilang upaya kematian   MANA BOLEH DAPATKAN MEDICAL CARD? …

Menarik Tentang Medical Card. Read More »

15 Tips Pilih Medical Card Terbaik Dan Murah 2020

1. PROSES TUNTUTAN MUDAH – kalau nak ikutkan, proses tuntutan setiap medical card ada beberapa proses. Agen insurans bertanggungjawab dalam proses tuntutan.  Tahu tak?… buat tuntutan MUDAH apabila semua prosedur dan syarat dipatuhi korang. Lepastu, pihak insurans akan berusaha untuk bagi segala tuntutan yg dipohon dengan secepat mungkin.   2. MANFAAT – kena ingat tau, …

15 Tips Pilih Medical Card Terbaik Dan Murah 2020 Read More »

Ini 10 Tips Medical Card Terbaik Untuk Keluarga 2020…

Banyak faktor yg korang perlu ambil kira sebelum pilih medical card terbaik untuk famili pada tahun 2020. Medical card yang terbaik bagi banyak keuntungan kepada family korang dan korang tak payah pening kepala nak fikirkan…   1.Faedah – benda penting korang kena fikir semasa pilih medical card adalah faedah2 yang korang sefamily dapat. Contohnya… kos …

Ini 10 Tips Medical Card Terbaik Untuk Keluarga 2020… Read More »

Kenapa Kad Perubatan Penting Untuk Korang???

Bayar Bil Hospital Anda Dan Keluarga Korang tak perlu bimbang kalau dimasukkan ke hospital kerana sakit kritikal, kemalangan dan pembedahan kerana pihak takaful akan selesaikan bil sepanjang korang di hospital. RM100-RM1000 je diperlukan  berbanding bil besar korang di hospital.   Perlindungan Untuk Keluarga Tahu tak??? Kalau terjadi apa2 kat korang nanti tak risau sebab ada …

Kenapa Kad Perubatan Penting Untuk Korang??? Read More »

Cara Terbaik Pilih Medical Card Untuk Famili

  Baca polisi Sebelum tentukan satu medical card tu bagus atau tak, korang wajib baca polisi yg dah ditetapkan pihak takaful. Gunakan masa yg ada dengan fahamkan seluruh polisi dan tengok sesuai dengan korang/family atau tak, ok?. Selalunya, masa selama 15 hari ditetapkan sebelum takaful dikuatkuasa (menerima).   Terma Dan Syarat Setiap dokumen yg diterima …

Cara Terbaik Pilih Medical Card Untuk Famili Read More »

Cara Terbaik & Murah Memilih Medical Card [Kad Perubatan]

Apa Itu Medical Card…? Kad yg dikeluarkan oleh pihak takaful/syarikat insurans yg beri korang perkhidmatan perubatan di hospital2 yg ditetapkan. Tak bagi had bil jika masih dlm masa satu tahun sementara masih dlm enam angka. Boleh didapati dgn kos yg mahal/murah, namun faedah yg diperoleh jauh dr jangkaan. Artikel ini dibuat untuk tahu cara memilih …

Cara Terbaik & Murah Memilih Medical Card [Kad Perubatan] Read More »